Volem un Partit transformador

El socialisme no pot limitar-se a gestionar de manera benintencionada l’actual estat de coses. El fracàs de l’ordre social i econòmic vigent a l’hora de generar societats justes i equilibrades és tan evident que no cal estendre’s pas gaire per argumentar-ho. La crisi d’enormes dimensions que estem vivint està essent afrontada, paradoxalment, amb receptes caduques, carregades de dogmatisme, que s’han demostrat contraproduents i que només estan contribuint a aprofundir i agreujar la situació econòmica i social. No podem assumir que aquest model obsolescent sigui l’únic possible.  El nostre objectiu i compromís és crear les condicions per a una profunda transformació social, fer impossibles les relacions de dominació entre les persones, organitzar el combat polític per assolir un societat de persones lliures i iguals, solidàries, que cooperen entre si per al progrés i el benestar comú, i amb ple respecte a l’entorn natural. Cal obrir nous camins, i transitar-los amb la convicció i la confiança en què les persones som perfectament capaces d’organitzar-nos d’una manera més justa i millor.  Aspirem a governar per transformar la realitat en un sentit radicalment democràtic, i per empoderar a les persones, fent-nos útils per a canviar allò que els condiciona i aportar solucions.

Aporta els teus comentaris per debatre sobre el projecte transformador del socialisme català:

Anuncis

3 respostes a Volem un Partit transformador

 1. juan miguel (Mollet) ha dit:

  Els socialistes del PSC que sempre haviem votat al nostre PSC ja no ho podem fer per la traicio que han fet al nostre pais, votant amb el PSOE en contra.

  El camí per recuperar els esquerrans socialistes es apostar clarament per l?ESTAT PROPI CATALA i un PSC lliure i INDEPENDENT del PSOE.

  Si el PSC es valent i defensa clarament la llibertat i Independència de Catalunya de forma immediata, els resultats ens catapultaran cap a la majoria absoluta (hi havia 1.500.000 votants cridant independència al carrer).

  Juan Miguel (Mollet)

 2. Com ja he mencionat anteriorment en un altre comentari, una de les grans assignatures del PSC és renovar el seu projecte en l’eix esquerra-dreta, tan important sempre però sobretot avui dia amb la crisi econòmica que estem patint i amb els efectes que aquesta està tenint sobre les classes treballadora i mitjana.

  Així doncs, i en aquest sentit, crec que els socialistes hem de començar per refermar la nostra condició de partit d’esquerres. En els darrers anys, i seguint la tendència europea, el partit ha abraçat les posicions de la tercera via o del liberalisme social, i això l’ha allunyat dels seus principis fundacionals: s’ha deixat de parlar de classes socials, el concepte d’igualtat s’ha substituït pel d’igualtat d’oportunitats, s’ha renunciat al model d’economia mixta pública-privada, s’ha reduït la imposició progressiva i s’ha renunciat a establir taxes sobre les rendes del capital… En definitiva, un munt de petits canvis, sovint nominals, que han amagat un canvi profund de filosofia política i que han acabat per desdibuixar el projecte socialdemòcrata davant dels seus electors, fonamentalment classes treballadores i mitjanes. No debades, la perspectiva històrica ens diu que les principals crisis i derrotes que han patit els partits socialdemòcrates no han estat derivades del seu anquilosament en idees del passat, sinó que han succeït quan han abandonat els seus principis polítics i han deixat de defensar els interessos dels seu votants.
  Per tant, tal com deia, crec que s’imposa en el PSC una recuperació dels seus principis fundacionals. Com és obvi, això s’ha de fer adaptant al segle XXI les eines de què disposem per materialitzar els nostres valors. Ara bé, no s’ha de confondre adaptació amb adopció de valors aliens. Cal tenir present que objectius com per exemple el de l’economia mixta són assolibles, però en el benentès que en el món d’avui s’ha de lluitar abans per un canvi en les regulacions internacionals dels paradisos fiscals i dels moviments de capital. Del que es tracta en definitiva és de prendre consciència que la socialdemocràcia és un moviment internacional que no pot actuar en els límits d’unes fronteres, sinó que en el món globalitzat d’avui el que cal és lluitar per assolir uns objectius comuns a tot arreu, en base a un projecte global fonamentat en els principis d’igualtat, justícia social i redistribució de la riquesa. La socialdemocràcia al món, i el PSC a Catalunya, han de tornar a erigir-se com la gran força de transformació social, aportant un projecte creïble perquè aquells sectors més vulnerables de la nostra societat li facin confiança i vegin en el programa socialista aquella força que els permetrà de materialitzar els seus anhels d’assolir un món més just i igualitari. En conclusió, el PSC ha de tornar a ser allò que ha estat sempre, el partit dels treballadors i dels progressistes.

 3. Eli ha dit:

  Hola,
  només dir que estic molt d’acord amb en Pol. Necessitem un partit valent que faci polítiques d’esquerres.

  No m’enrotllo més ja que seria repetir el comentari anterior

  Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s